Petra Tool

De ontwikkeling van mijn stijl
Mijn stijl ontwikkelde ik tijdens mijn schilderreizen naar onder andere Tunesië, Andalusië, Toscane en Santorini. Ik schetste in een vlotte en expressieve aquarelstijl snel het meest karakteristieke. Het zoveel mogelijk van wat afleidt van die schoonheid weg te laten, versterkt wat ik juist wél schilder. Ik schilder niet alleen de mooiste plekjes, maar ook de bijzondere mensen die ik onderweg ontmoet.

In 2010 kwam mijn boek in eigen beheer uit: Jazz in woord en beeld. Het betreft een serie portretten en gesprekken met mijn modellen, veelal muzikanten en dansers. Ook schreef ik columns over mijn muzes, zoals voor Voicecouncil Magazine en Atelier Magazine (zie de columns via mijn “Free downloads”-pagina).

Portretten in opdracht
Momenteel reis ik veel en geef ik les in mijn atelier in Hoevelaken. Ook schilder ik vooral portretten in opdracht. Achter elke opdracht zit een mooi verhaal. Iemand die te jong overleden is, maar een bijzonder leven heeft gehad, of een huwelijksportret naar aanleiding van die enige, oude, onscherpe foto die nog over is van die memorabele dag.

Mijn andere bezigheden
Ik ben gek op reizen en maak schetsen van de bijzondere plekken waar ik kom en de unieke mensen die ik ontmoet.

Naast mijn werk steek ik tijd in mediteren en salsa. Het eerste om tot rust te komen, het tweede om juist “los” te gaan. De Latino cultuur spreekt mij erg aan: leven met “gusto”, vrolijke ritmische muziek en sensualiteit en verleiding.

Verder heb ik 2 prachtige volwassen zoons en een heerlijk kleinkind.

Op haar instagram pagina kan je meer zien over Petra: https://www.instagram.com/petratool/