Riek van de Bor

Op 1 april 1992 is Riek van de Bor begonnen met het maken van sieraden op een slaapkamer. Deze werden destijds op de boerderij verkocht. Sinds 1 juli 2011 zijn wij verhuisd naar Marknesse

Het maken van sieraden is in de loop der jaren uit gebreid met textieldecoreren, acrylschilderen, volksschilderkunst (hindeloper stijl, Makummer stijl), porselein decoreren, groen en bloem decoraties, glasgravures,  mozaïeken, Bob Ross en Gary Jenkins schildertechniek, kaarten maken, speksteen, Powertex, zeepkettingen, Kaarsen en robuuste kaarsen, PouringArt, creapop home decoratie, Restylen van meubelen.

Bob Ross workshops

Sinds 2004 is Riek gecertificeerd in de Bob Ross landschap schilderen en in 2005 heeft zij de certificaten behaald in het bloemen schilderen en in 2006 in het dieren schilderen.

Gary Jenkins workshops

Sinds 2008 is Riek gecertificeerd in de Gary Jenkins schilder techniek. En is zij in de buurt van Berlijn door Gary en Katwhren zelf opgeleid in deze schitterende manier van schilderen en hebben wij in oktober 2008 Gary en Katwhren ook mogen ontvangen in ons Atelier te Kraggenburg. In Oktober 2009 heeft Riek ook haar Platinaopleiding bij Gary Jenkins gevolgd in Berlijn. In november 2011 nehaalde riek nog een Master opleiding. De Gary Jenkins schilderworkshops zijn ook bekend van TV bij omroep Max.

Powertex workshops

Sinds 2010 is Riek ook Powertex docente en heeft ze in alle 5 niveau's haar certificaten behaalt. En hierin worden nu volop cursussen en workhops gegeven. Van tuinbeeld, decoratief object tot complete schilderijen.

Galerie de Voorst heeft een capaciteit van ongeveer 100 personen en is daarmee een perfecte locatie voor bijvoorbeeld kinderfeestje, vrienden en vriendinnen dag, een familiedag, een uitje voor een vereniging, teambuilding. De accommodatie wordt in toenemende mate gebruikt door bedrijven voor inspirerende bijeenkomsten. Maar ook kunnen wij bij u op locatie komen of welke locatie u maar wenst in binnen of buitenland. En kunnen wij vanaf 10 personen tot meer dan 100 personen tegelijkertijd een workshop verzorgen.

Staphorster stip workshops

De Staphorster stip is afgeleid van de Klederdracht die in Staphorst en Rouveen gedragen word sinds begin 1900. Sinds april 2016 is Riek gecertificeerd Staphorster drukster in deze techniek en geeft ze workshops en demonstraties. Hoe het drukken en de geschiedenis met elkaar verbonden zijn.

Kaarsen en robuuste buiten kaarsen

In 2019 zijn we begonnen met het maken van kaarsen en robuuste buiten kaarsen in diverse soorten, kleuren en geuren. Een workshop in deze techniek volgen is mogelijk.

Op haar instagram kan je alles zien: https://www.instagram.com/riekvandebor/